Jubileumeditie Bavoloop kent extra feestelijkheden

25 mei 2017

Vanwege het dertigjarig jubileum zal de Bavoloop dit jaar een extra feestelijk tintje krijgen op 17 juni. Zo zal er in de Gommerstraat, ter hoogte van ‘het Rijserf’ een aantrekkelijk punt voor het publiek ingericht worden. Daar zal een sportieve Deejay zijn muziek laten klinken en ook aan een hapje en drankje ontbreekt het niet. Bij café ‘Ut Krisje’ brengen twee speakers verslag uit, zij worden ondersteund door beelden op een groot LEDscherm. Op het gehele parcours zorgen livebands voor extra gezelligheid.

Wanneer je 30 jaar bestaat en nog altijd een succesvol loopevenement weet te organiseren, dan is dat een feestje waard. Maar het bestuur van de Bavoloop juicht ook nieuwe ideeën toe, dat is nodig om het evenement fris en levendig te houden. Zodoende ontstond er een denktank bestaande uit eigen vrijwilligers; Piet Nooren, Johan van de Made, Peter van de Bemd en Bart Haast. Zij hebben diverse aanpassingen voor dit jaar al ingebracht en hebben grootse plannen voor het komend jaar.
De aanpassingen van deze editie zijn vooral te vinden op het vlak van podium, beeld en geluid.

Grand prix Boue de Bavo
In Nederland is de mud- en obstaclerun steeds populairder aan het worden.
Wanneer je midden in het dorp de ‘Hofdreven’ in loopt, begeef je je al heel snel in een prachtige omgeving. Deze twee gegevens brachten de mensen van denktank op het idee om een mud- en obstacle run te gaan organiseren. Deze loop zal in de middaguren plaats vinden onder de chique naam: Grand prix Boue (modder) de Bavo. Dit onderdeel zal in teamverband plaatsvinden waardoor het een sociaal karakter krijgt. De deelnemers moeten elkaar helpen het parcours te doorlopen, hierbij geldt het motto ‘samen starten, samen finishen’. Om de organisatie van deze modderige hindernissenloop goed neer te zetten heeft de denktank Hein Martens aangetrokken, hij heeft de nodige ervaring in huis.

Kinderloop
De kinderloop is al jarenlang een groot succes bij de Bavoloop. De kinderen mogen gratis deelnemen en krijgen bovendien een t-shirt cadeau. Echter dit jaar wil de Bavoloop de in aanbouw zijnde IKC waar de Bavoschool gehuisvest zal worden, een handje helpen. De kinderen wordt gevraagd sponsorgeld te verzamelen voor hun loop om op die manier bij te dragen aan nieuwe speeltoestellen op het schoolplein.

Zonen of dochters van Bavo
Vorig jaar zijn de voetbalmeiden in het zonnetje gezet vanwege hun fantastische prestaties. Het voornemen is om dit idee voort te zetten. De organisatie wil hiermee jeugdige sporters een podium geven. Zij krijgen een huldiging en mogen voortaan vertellen dat ze ‘zoon of dochter van Bavo’ zijn. Natuurlijk mag deelname aan één van de Bavoloop onderdelen vervolgens niet ontbreken!
BIJDRAGE SASKIA ROKS – BRON: INTERNETBODE.NL

Filed in: Nieuws

Comments are closed.

Back to Top