Laatste ronde

7 juni 2018
De afgelopen jaren heeft het bestuur van de Bavoloop zich hard gemaakt om het evenement te laten groeien. De Bavoloop is de grootste regionale 10 km wedstrijd buiten de stads lopen in Breda en Etten-Leur. De groei is noodzakelijk om stijgende kosten te kunnen opvangen. We hebben verschillende initiatieven genomen zoals promotie bij andere hardloop evenementen in de regio, de man/vrouw wedstrijd, meer entertainment tijdens het evenement en nog vele andere acties. Helaas moeten we constateren dat het aantal deelnemers aan de 10 kilometer een dalende trend laat zien, mede omdat we wedstrijdlopers zijn verloren en hardlopers ad hoc beslissen om aan een wedstrijd mee te doen. 
 
Het bestuur heeft moeten constateren dat het laten groeien van het evenement gepaard gaat met een evenredige inspanning om dit te realiseren. We hebben ervoor gekozen om afgelopen oktober input te vragen van allen die de Bavoloop een warm hart toe dragen. Dit heeft een aantal aanknopingspunten opgeleverd die op haalbaarheid zijn getoetst. Op dit moment komt het bestuur tijd tekort om buiten de normale organisatie extra activiteiten op te zetten. We hebben vele vrijwilligers die ons gelukkig ondersteunen, maar we hebben ook bestuursleden nodig, en die hebben we helaas niet kunnen vinden. Verder nemen de veiligheidseisen vanuit de overheid toe en dit brengt extra inspanning en kosten met zich mee.
 
Natuurlijk kunnen we de Bavoloop op routine nog een aantal jaren organiseren, maar we zijn als bestuur eenduidig van mening dat het dan als een nacht kaars uitgaat. Dat willen we niet! Alles afwegende hebben we moeten besluiten om dit jaar de laatste editie te organiseren waarbij we het effect van deze beslissing niet onderschatten
 
Gelukkig kunnen we ook constateren dat er in Rijsbergen nieuwe evenementen het licht zien die hopelijk de Bavoloop kunnen vervangen als 3e evenement in de gemeente Zundert. Het stichtingsbestuur zal ervoor zorgdragen dat de middelen van de stichting in Rijsbergen terecht komen bij een nieuw intitiatief.
 
Dit jaar willen we er met z’n allen nog een leuk evenement van maken.
Daar moet je als vanouds bij zijn, dus schrijf je snel in!
 

 
 

Filed in: Geen categorie

Comments are closed.

Back to Top